top of page
Återvinningstunnor

Hållbarhet

Vi startade med våra varumärken Östgötagris och Naturbeteskött för att vi såg en förfrågan på marknaden av just närproducerat. Det är väldigt modernt och i tiden att man ska veta exakt vart köttet kommer ifrån. Därför har vi valt att gårdsmärka våra produkter, "för att du ska veta vart ditt kött kommer ifrån." 

 

Efter att vi startade så valde vi att ta svinnet på högsta allvar. Då vi har en väl planerad produktion så kan vi använda oss av alla delar från djuret så att det inte blir något svinn. 

All distribution i vår region sköts med egna kylbilar av egen personal. Till andra delar i Sverige sköts frakterna av Erikssons åkeri i Tomelilla, som är certifierade i IFS Logistics. Hämtning sker dagligen för leverans till slut distribution.

Vi använder oss av nya bilar för att få så lite miljöpåverkan som möjligt, våra lastbilar ingår i miljökravet Euro 6. Kylan ska också alltid vara på topp för att leverera kylda varor till våra kunder. Väl planerade rutter med välfyllda bilar gör att vi lättar på våra klimat fotspår. Vi tänker extra noga på hur vi får ut våra varor till våra kunder på bästa möjliga sätt. 

Grön återvinningssymbol

Vi återvinner plast och förpackning som skickas iväg till Stena Recycling. Alla förpackningar och emballage sorteras väl för att kunna få ett nytt liv eller förbrännas på rätt sätt. Vi återvinner även fettet från grill och rökskåp som Sveprol hjälper oss med.

 

Klimat smart förpackning är en del av vår framtid som vi kämpar för att förbättra. För att kunna förbättra våran framtid som företag inom miljöaspekten så behövs det förändringar, som vi är villiga att göra. 

bottom of page